Mielijohteita Spontaaneja reaktioita ikiaikaisiin ilmiöihin

Kaikki blogit puheenaiheesta Aku Louhimies

Tapaukset Lokka ja Louhimies - Ylen uskottavuus koetuksella toimittajien takia

Ylen toimittaja, Johanna Vehkoo, on saamassa syytteen maahanmuuttoa kritisoivan aktivistin ja valtuutetun kunnianloukkauksesta. Vehkoo oli mm. väittänyt rasistiksi.

Anteeksiannosta ja armosta

”Metoo-kampanja on menettänyt sen moraalisen hohteensa antaessaan vallan kivittäjille ja edistäessään yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan sijaan julkisen häpäisemisen kulttuuria, jonka moraali ponnistaa Hammurabin laista. Yhteiskunta jossa anteeksiannolla ja armolla ei ole sijaa, ei ole se yhteiskunta, jonka arvopohjasta  myös Metoo-kampanja alun perin ponnisti.”

Jari Sarasvuo teki ihmisen työn

Aku Louhimiehen tiimoilta puhuminen ja kirjottaminen on minusta ajojahtia, häpeäpaalua ja jalkapuuta muistuttavvaa tuomittemista, närkästystä ja kiven heittoa. Toimittajat ja mediat paljastivat vaarallisen työntekemisensä tason.

Ja se on minunki mielestä lähteny ihan asiasta, tärkeää kaikkien työpaikkojen ja elämän kannalta, että asiat tullee julki, kiitos niile naisnäyttelijöille.

Muttei niile hiiskatin konklaaveile, jokka pittää pitkänokkasten kokkouksia ja jatkaa henkihlöön käyvää arvostelua ja on niin tuntteissaan vihasia.

Lynkkausta selvästi

Aku Louhimies on pyytänyt anteeksi, jo monta kertaa, mitä vielä odotetaan? Nyt on naisten vuoro päättää antaa anteeksi - päätöshän se on - tai mitä nyt haluavatkin tehdä. Mutta ei näitä asioita voi maailman tappiin hautoa, (tapahtumista on myös nyt jo muutama vuosi), tästä täytyy mennä eteenpäin. Ihmisiä ei voi nöyryyttää ikuisesti, täytyy ajatella myös niitä saavutettuja hyviä asioita.  Kuka meistä pärjäisi tekemättä mitään virheitä, en minä ainakaan. Miten se nyt oli: Se joka on virheetön, heittäköön ensimmäisen kiven?

Taisteluun #Metoo -stalinismia vastaan!

Metoo-kampanja on vuoden vaarallisin ja tuhoisin kampanja. Ja nimenomaan siltä osin miten sujuvasti ja luonnollisesti se edustaa täydellistä kulttuuristalinismia.​

Metoo -kampanja on riistäytynyt käynnistäjiensä käsistä, tai ainakin sen julkilausutusta hyvästä tarkoituksesta.

Siksi on aika käydä taisteluun tätä "oikeamielisten" kollektiivista tuholiikettä vastaan.

Suomen syrjäytetyin vähemmistö

On hienoa, että nyt rasismin vastaisella viikolla median päähuomio on ollut Suomen kaltoinkohdelluimmassa vähemmistössä. Heissä, jotka on toiseutettu ja syrjäytetty. Heissä, jotka eivät ole saaneet ääntään kuuluviin, koska heidän asioistaan mediakaan ei ole ollut kiinnostunut (ainakaan tarpeeksi). Puhukaamme nyt rasismin vastaisella viikolla juuri nimenomaan heistä, jotka on vaiettu ja vaiennettu, ja jotka ovat tähän asti joutuneet tekemään kurjimmat duunit vailla mitään kiitosta ja kunnioitusta. Heistä, jotka ovat olleet koko elämänsä tuomitut suorastaan alimpaan kastiin.

Me too Suomessa

Me too -juttuja tulee uutisista lähes joka päivä, vähän liikaa, eikä niistä jaksa enää edes kiinostua. Miksi ihmiset tuovat julki tällaisia juttuja, ovatko ne edes paikkaansapitäviä, ja pitääkö niitä nostaa esiin vielä niin pitkän ajan kuluttua, ja mitkä on seuraukset?

Jörn Donner on kokenut 'muiden' ohjaajien kyseenalaistavan naisen ein

Käsi sydämelle omasta ja käpy selän alle muiden puolesta, Jörkka! Aikansa lupaavimman näyttelijän Kristiina Halkolan ura tyssäsi hänen kieltäydyttyään  esiintymästä alasti Mustaa valkoisella -elokuvan (1968)  rakastelukohtauksessa.  Ohjaajan seuraavassa leffassa Sixtynine 69 (jonka nimen Jörkka väänsi mainoskommentissaan muotoon 'siksi nain') esiintyikin aivan muita näyttelijöitä.

Anteeksipyynnöstä

Mediatila on viime päivinä täyttynyt Aku Louhimiehen tuotantoihin liittyvistä aiheista. En halua koskea niihin liittyviin yksityiskohtiin, koska minä tai läheiseni eivät ole olleet tuotannoissa mukana. Minulla ei voi olla mitään tietoa, mitä kuvauksissa on tapahtunut, miten itse kukakin on asian kokenut, eikä asia millään muotoa minulle kuulu. Sen sijaan ajattelin kirjoittaa yleisemmin anteeksipyynnön merkityksestä ja siitä keskustelusta, mitä erilaisten anteeksipyyntöjen ympärillä julkisuudessa käydään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä